Grad Kragujevac raspisao je dopunu Javnog poziva za lica za učešće u merama za osposobljavanje i učenje radi sticanja potrebnih znanja i veština u okviru projekta „Karijerna akcija za nove poslove u Kragujevcu“, koji se sprovodi u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje“. Tehničku i finansijsku podršku u sprovođenju ovog projekta pruža globalni program „Migracije za razvoj IIIˮ koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Nemačke razvojne saradnje.

Javni poziv za lica za učešće u merama za osposobljavanje i učenje radi sticanja potrebnih znanja i veština u okviru projekta „Karijerna akcija za nove poslove u Kragujevcu“ se sastoji od dve komponente. Cilj prve komponente je unapređenje zapošljivosti 80 nezaposlenih lica, od čega 45 žena, sa prebivalištem na teritoriji grada Kragujevca kroz usluge karijernog vođenja, informisanja i savetovanja. Druga komponenta ima za cilj unapređenje zapošljivosti 42 teže zapošljiva lica, od čega 25 žena sa teritorije Grada kroz program obuke na radnom mestu.

Obuke će biti realizovane u aprilu i maju 2023. godine kod poslodavaca koji su izabrani po javnom pozivu za poslodavce u okviru istog projekta. Ukupna vrednost projekta iznosi 56.986,76 evra, a učešće Grada Kragujevca je 14.448,72 evra.

Javni poziv otvoren je do 15. aprila 2023. godine do 08.00 sati. Uslovi, kriterijumi, način prijavljivanja, lista poslodavaca za program obuke na radnom mestu i druge važne informacije kao i obrazac prijave precizirane su u tekstu dopune Javnog poziva koji je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kragujevca. Zainteresovana lica više informacija mogu dobiti u Odeljenju za upravljanje projektima Gradske uprave za razvoj i investicije, putem e-pošte: ljsobic@kg.org.rs ili na broj telefona 0602340119.

Za više informacija o ovom projektu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, posetite veb sajt https://www.inovacije.minrzs.gov.rs/. Za više informacija o podršci Savezne republike Nemačke Republici Srbiji, posetite veb sajt www.nemackasaradnja.rs ili kanale na kojim možete videti uspešne priče projekata www.youtube.com/@GermanCooperationWithSerbia; DIMAK Serbia |Belgrade | Facebook;  www.giz.de/en/html/index.html i Centar za savetovanje u Srbiji.|

izvor: kragujevac.rs