Kroz istražiavnje na temu kulturnih potreba i navika Kragujevčana koje je obavljeno prošle godine pod nazivom „Kragujevački kulturni puls“, upravo je mlađa populacija iskazala zainteresovanost za izradu ovakve mobilne aplikacije i unapređene verzije platforme objedinjene kragujevačke kulturne ponude što smo mi shvatili kao važnu temu. Na ovaj način ostvarujemo bolju interakciju sa kragujevačkom publikom, a posebno mlađom publikom, a kultura nam je sada dostupna jednim pokretom prsta. – kazao je Bjeletić.

Mobilna aplikacija se može preuzeti sa Google Play prodavnice na linku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kulturakg.eid ili se jednostavno može naći pretragom reči „kulturakg“.

Nove funkcionalnosti se ogledaju u poboljšanoj pretrazi, segmentiranju po kategorijama događaja, pretraživanju događaja na mapi grada i dr. Posetioci sajta mogu dobiti najsvežije informacije o kulturnim dešavanjima u gradu, mogu da se informišu o svim institucijama kulture u gradu, stalnim kulturnim dešavanjima. Oni se mogu informisati kroz kalendar događaja, kroz opcije „šta se dešava danas“, ove sedmice ili na mesečnom nivou. Trudili smo se da pratimo savremene trendove i smatram da je Kragujevac grad koji zaslužuje da dobije jednu ovako unapređenu platformu – kazao je Đorović.

izvor: kragujevac.rs