UKragujevcu se na inicijativu matičara a uz podršku gradonačelnika Nikole Dašića po prvi održava kolektivno venčanje u okviru obeležavanja Dana grada – Đurđevdansko večanje, rekla je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu u izjavi za medije.

Tog dana, 15 parova koji se odluče da ozvaniče svoju ljubav, od Grada će dobiti burme, mlade bidermajer i biće oslobođeni plaćanja takse za venčanje, rekla je Tucaković i pozvala sve parove do 45 godina da od danas do 9. aprila konkurišu za kolektivno venčanje a nakon toga Odbor će odlučiti koji parovi ispunjavaju kriterijume. Pored toga pozivamo sve privrednike da svojim donacijama i poklonima obraduju mladence što će biti na zvaničnom sajtu grada. Za kolektivno venčanje mogu da konkurišu parovi kojima je to prvi ili drugi brak i jedno lice sa teritorije grada Kragujevca.

Na ovaj način želimo da podržimo parove i promovišemo tradicionalne porodične vrednosti i porodicu kao stub svakog društva, ali i doprinesemo kulturnom, turističkom i privrednom razvoju grada, dodala je Tucaković i podsetila da Grad i drugim merama podstiče osnivanje i očuvanje porodice, finansiranjem vantelesne oplodnje, pored pomoći države i pomoći mladim mamama pri kupovini prvog stana.

O manifestaciji i tekst Javnog poziva, zainteresovani parovi mogu da pogledaju na linku, a rok za podnošenje prijava je 20 dana, zaključno sa 9. aprilom.

izvor: kragujevac.rs

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway