Radna grupa za pripremu, konsultacije i praćenje izrade Programa zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca 2023-2033. godine održala je prvi sastanak na kojem su predstavljeni metodologija izrade i sadržaj Programa zaštite životne sredine, način rada, a formirani su i radni timovi. Sastanku su prisustvovali Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine i Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Ovaj Program je veoma značajan za grad Kragujevac, jer predstavlja strateški dokument za rešavanje prioritetnih problema u oblasti zaštite životne sredine, rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

U prethodnom periodu smo raspisali konkurs za udruženja i građane koji bi želeli da učestvuju u izradi Programa i prijavila su se tri udruženja koja se bave zaštitom životne sredine. Radna grupa se sastoji od 19 članova i danas smo napravili nekoliko timova koji će se baviti različitim oblastima zaštite životne sredine, kazao je Nikezić.

Program obuhvata i detaljno razrađuje sve segmente zaštite životne sredine. Ovim Programom ćemo sveobuhvatno planirati budućnost zaštite životne sredine za grad Kragujevac, istakla je Evica Rajić, direktorka Ecologica Urbo i šefica tima za izradu Programa zaštite životne sredine.

Naš zadatak će biti da ravnopravno tretiramo sve segmente životne sredine – od vazduha, preko zemljišta, otpadnih voda, javnog zelenila, upravljanja otpadom itd. Pored velikog broja stručnjaka iz javnih preduzeća, stručnih službi i institucija, pozvali smo i građane, odnosno, najširu javnost, da učestvuju u izradi pvog Programa. Svaki građanin ima mogućnost da se javi i ponudi svoje predloge kako bi Program bio što životniji i realniji. Na kraju će biti urađen i Akcioni plan s prioritima, kazala je Rajić.

izvor: www.kragujevac.rs

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway