Uglješnički kolektor, rekonstrukcija ili izmeštanje, kao i rešavanje tehničkih problema koji se odnose na premošćavanje dela koji se nalazi ispod deponije u Jovanovcu bile su tema sastanka zamenika gradonačelnika Ivice Momčilovića sa predstavnicima preduzeća koja učestvuju u realizaciji projekta „Čista Srbija“.

Prema rečima Ivice Momčilovića, zamenika gradonačelnika, Uglješnički kolektor sada stavljamo u prioritet i zbog toga smo okupili čitavu ekipu kako bi iznašli rešenje za tehničke probleme na terenu. To se pre svega odnosi na savladavanje karakteristika zemljišta, koje je u tom delu potonulo, ali i pribavljanje saglasnosti Srbijavoda da kolektorska mreža ostane na njihovoj parceli. Ulazak u parcele fizičkih lica podrazumevao bi i eksporprijaciju što bi dodatano komplikovalo radove na terenu.

Predlog izvođača radova – kompanije CRBC da se nova trasa rekonstruisanog fekalnog kolektora uradi sa druge odnosno leve strane reke Uglješnice.

Nakon sagledavanja stanja na terenu, dogovoreno je da JKP Vodovod i kanalizacija zajedno sa kompanijom CRBC priremi idejno rešenje i dostavi projektantima na verifikaciju, nakon čega ćemo tražiti i saglasnost preduzeća Srbijavode.

Radovi na realizaciji projekta „Čista Srbija“ u Kragujevcu odvijaju se po planu. U skladu sa dinamikom asfaltiranja koja je dogovrena sa preduzećem CRBC, u prioritetu je ulica Milivoja Bankovića Sićka u naselju Beloševac, gde bi prema rečima Ivice Momčilovića radovi trebalo da počnu u narednih desetak dana. Nakon toga, sledi asfaltiranje u ulici 19. okotobra u Marišću.

izvor i foto: www.kragujevac.rs

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway