Gradonačelnik Nikola Dašić, u prisustvu člana Gradskog veća za sport Predraga Stevovića i pomoćnika gradonačelnika za kapitalne projekte i saradnju sa Vladom Srbije Aleksandra Miloševića, predao je na upotrebu Otvoreni teren za male sportove u naselju Bubanj, koji se nalazi u neposrednoj blizini nedavno otvorenog dečijeg igrališta. Zahvaljujući sredstvima grada u iznosu od preko pet miliona dinara, nekada zapušten prostor, ponovo je oživeo.

Ovo je za mene emotivna kapitalna investicija, s obzirom na to, da sam odrastao na ovom terenu, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Čitavo ovo naselje iza opštine, koje smo zvali „vojno naselje“ oivičeno ulicama Save Kovačevića, Grada Sirena i Nikole Pašića poznato je po čuvenom „Kavez terenu“ gde se igrala odbojka, imeđu dve vatre i tenis. Moja generacija, nažalost, tu nije mogla da odigra ozbiljan basket zato što je podloga od asfalta bila ruinirana korenjem okolnog drveća. Danas konačno ovo naselje dobija pravi teren, potpuno sređen po svim standardima i nadam se da će nove generacije izroditi dobre kragujevačke sportiste koji će nas sutra kititi medaljama, rekao je Dašić i dodao da je tempo kojim se realizuje ovaj projekat sjajan i da Grad neće stati sve dok i poslednje naselje u Kragujevcu i okolini, pa čak i svako selo ne dobije jedno igralište za decu, a tamo gde je moguće i sportski teren.

Radost dece i svih žitelja u ovom naselju mnogo je vrednija od naše investicije, imajući u vidu da teren nije rekonstruisan decenijama, istakao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport. Naša preduzeća Šumadija d.o.o. i JKP Šumadija uradila su veoma dobar posao i sada nastavljamo sa izgradnjom i rekonstrukcijom u drugim naseljima. Prošle godine urađeno je 12 otvorenih terena za male sportove i šest dečijih igrališta, a ove godine naša je namera da oborimo taj rekord. Istovremeno, započeli smo i

sređivanje otvorenog bazena i jezera u Šumaricama. Već sledeće nedelje biće predata na upotrebu obnovljena fiskulturna sala u Srednjoj stručnoj školi – treća obnovljena fiskulturna sala u ovoj godini, podsetio je Stevović i dodao da se privode kraju radovi na otvorenim terenima u Resniku i Maršiću.

Prema rečima direktorke Jasmine Mihajlović Šumadija d.o.o. je postavila novu ogradu, golove za mali fudbal, parkovski mobilijar i kompletno dečije igralište. Ovo je bio veliki projekat, a radovi su zbog vremenskih uslova trajali skoro dva meseca. JKP Šumadija je asfaltirala teren i sve pešačke staze oko sportskog terena i dečijeg igrališta.

izvor i foto: www.kragujevac.rs

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway