U svečanom salonu Gradske uprave, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom grada Kragujevca, organizovao je prijem za 23 učenika i nastavnike, grada, pobratima, Piteštija. Učenici i njihovi nastavnici gostovaće u Kragujevcu do 17.jula u okviru tradicionalne razmene učenika, koja traje jako dugo, još od 1971.gidine, da bi se nakon nekoliko godina intenzivirala i postala tradicija, rekao je, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Takođe je naveo, da, su učenici iz grada Piteštija, njih 23, u našem gradu, isto toliko je i naših učenika sa svojim nastavnicima u njihovom gradu. U izjavi za medije, Jovanović je rekao da su učenici iz Piteštija, imali  mogućnost tokom boravka da upoznaju naš grad, imali su kratak odmor na Zlatiboru, obišli su ,,Spomen park,, Šumarice,,bazene,kuglanu… Danas im je u programu vodička tura koju organizuje  ,,Gradska turistička organizacija,,tako da će imati još dosta toga da vide, a mi smo tu da im boravak bude ugodan i ostane u lepom sećanju.

Kada se pogleda počev od 1971.godine, koliko je gostiju , učenika,bilo za sve ove godine, radi se o jednom velikom broju i nadamo se da će se nastaviti ovaj vid saradnje, rekao je Jovanović. Predstavnica grada Piteštija, za medije  je rekla, da su prezadovoljne gostovanjem i brigom o njima tokom boravka, da imaju u vidu pored ovog još neke vidove saradnje koje će predložiti pri povratku u Pitešti i jedva čeka da čuje ,kakvi su utisci naših učenika koji borave u njihovom gradu.,,

tekst i foto: Dušica Jokićević
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway