U  zgradi Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika,  danas je svečano otvoren  Centar za hiperbaričnu medicinu. Svečanosti su prisustvovali, predstavnici Privredne komore Kragujevca, predstavnici i direktori Medicinskih ustanova grada, zatim Medicinskog fakulteta Kragujevac i zaposleni u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac. Do realizacije i otvaranja ovog Centra, došlo je nakon potpisivanja sporazuma o poslovno tehničkoj saradnji, koji su 29 decembra  prošle godine potpisali u Skupštini grada Kragujevca, Nikola Dašić,gradonačelnik Kragujevca, Prof.dr Vladimir Jakovljević,dekan Medicinskog fakulteta Kragujevac, i Nada Milovanović ,  v.d.direktorka, ZZZZR.

Time su se na opšte zadovoljstvo,   za relativno kratko vreme stekli uslovi,  za otvaranje  Centra za hiperbaričnu medicinu u Kragujevcu. Na današnjoj svečanosti, prisutnima se obratila, dr Nada  Milovanović, v.d direktorka Zavoda, zatim prof, dr Vladimir Jakovljević, dekan Medicinskog fakultete, Univerziteta u Kragujevcu i Nikola Dašić,gradonačelnik grada Kragujevca.
Za početak, Centar će voditi trojica istaknutih lekara, među njima i dekan,prof dr Vladimir Jakovljević mKapacitet rada komore tokom jedne godine, biće oko 500( petstotina) pacijenata.
Inače, otvaranje Centra, ima veliki značaj, ne samo za grad, već pre svega u lečenju pacijenata kojima je neophodna primena terapijskog dejstva kiseonika, posebno kod bolesti vaskularnog tipa, zatim dijabetesa i mnogih drugih, rekao je za medije, Prof.dr Vladimir Jakovljević.

tekst i foto: Dušica Jokićević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish