U kragujevačkom preduzeću „Šumadija d.o.o“ nekadašnjem „Šumadija des“ proizvedena je prva tartan kocka čime je i zvanično otpočela proizvodnja tartan podloga za dečija igrališta. Na ovaj način potpuno je zaokružen proces opremanja dečijih igrališta, tako da će sopstvenom proizvodnjom tartan podloge biti ostvarene velike uštede s obzirom na to da je na njenu kupovinu odlazio najveći deo sredstava. Tim povodom, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, posetio je danas preduzeće „Šumadija d.o.o“.
Grad Kragujevac je stavio akcenat na izgradnju dečijih igrališta i to se vidi u svim naseljima. U ovoj godini smo opredelili mnogo veći iznos sredstava u odnosu na prošlu godinu za izgradnju dečijih igrališta, 25 miliona dinara. Plan je da uradimo više nego što smo uradili prošle godine. Jedan od izazova sa kojima smo se sretali od samog početka je sigurno tartan podloga. Na samu tartan podlogu odlazi oko 70% uloženih sredstava u izgradnju igrališta.Mi želimo sa istim novcem koji izdvajamo, napravimo više i ideja nam je bila da pomognmo preduzeću „Šumadija“ da kupi odgovarajuću presu i da u svoj program uvrste proizvodnju ove podloge. Dobra vest je da je „Šumadija“ u kratkom roku uspela da ovlada tehnologijom, i ovo je prva tartan kocka koja je napravljena u ovom preduzeću. Izuzetno sam ponosan što sam deo ove priče, što je jedno naše preduzeće uspelo da bude pravi partner grada Kragujevca u sprovođenju jednog ovako velikog projekta – kazao je Stevović.

Kako kažu, u preduzeću „Šumadija“ potrudili su se da opravdaju poverenje grada i ulaganja koja su imala za cilj da preduzeće oporave i osnaže. Proizvodnjom prve tartan kocke, zaokružili smo priču i ideju grada da se ovom preduzeću pomogne da može samostalno da funkcioniše. Pošto je nama primarana delatnost izrada mobilijara za dečija igrališta, ovime smo zatvorili krug. Tartan podloga je nešto na šta nam je najviše novca odlazilo, uzimali smo je od drugih dobavljača, a nadalje ćemo je sami proizvoditi. Pored grada, mi ćemo moći taj posao da obavljamo i za druge gradove jer nemamo puno proizvođača tartan podloga u Srbiji.Svi gradovi će ubuduće biti u obavezi da ugrađuju ovu podlogu na svojim igralištima kako bi ih prilagodili novom pravilniku o dečijim igralištima. Za manje novca moći ćemo da uradimo mnogo više igrališta, a to nam je zajednički cilj – kaže Jasmina Mihajlović, direktorka „Šumadije d.o.o.“.

izvor i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway