Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić najoštrije osuđuje ponašanje trenera mladih košarkašica Radničkog Branka Zečevića koji se drznuo da, ne samo verbalno nego i fizički, napadne mladu košarkašicu. Zgrožen sam nasiljem trenera koji je odmah procesuiran. Zahvaljujem se svima koji su reagovali na skandalozno ponašanje trenera, a posebno Igoru Juriću i srpskom olimpijcu Čaba Silađi. Grad Kragujevac je preduzeo sve korake u skladu sa zakonom. Trener je suspendovan, a nakon suspenzije uslediće otkaz.

Gradonačelnik Nikola Dašić razgovarao je odmah sa majkom deteta i uverio je da će grad Kragujevac učiniti sve da se nasilje nad decom nikada ne ponovi. Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu organizovala je sastanak sa roditeljima i decom iz celog tima. Uz prisustvo stručnog lica Damnjanović je obavila razgovor sa svom decom i održala predavanje o nultoj toleranciji na sve oblike nasilja prema deci i mladima. Posebno je istakla potrebu da mladi imaju više razumevanja i tolernacije, da pružaju podršku jedni drugima i da ne ćute ili trpe bilo kakvo nasilje. Sistem zaštite vezan za porodično nasilje u Kragujevcu funkcioniše više od decenije.

U saradnji sa Školskom upravom rukovdstvo Sportskog privrednog društva Radnički upoznato je sa svim preventivnim programima, protokolima i procedurama, tako da će SPD Radnički pristupiti izradi sopstvene procedure. Grad Kragujevac uputiće inicijativu Ministarstvu omladine i sporta za izradu posebnih protokola kad je reč o sportu.

izvor i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway