U okviru projekta Zelena Srbija na jezeru Bubanj zasađene su sadnice belog jasena. Prve četiri od ukupno dvadeset sadnica zasadili su predstavnici grada Radomir Erić i Stefan Jovanović, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Slađan Velinov i Kairul Tazril Tarmizi, šef misije Malezije. Grad Kragujevac je mapiran kao jedan od gradova za realizaciju značajnih projekata zaštite životne sredine ”Zelena Srbija”. Veoma je bitno da preventivno delujemo i brinemo o prirodnom okruženju koja je od velikog značaja za zdravlje i kvalitet života ljudi. Nadam se da će ovakve kampanje i akcije podići svest ljudi da brinu o životnoj sredini za buduće generacije ali i za nas danas, jer je ocenjen kao veoma svrsishodan, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika.

Kragujevac je osmi od deset gradova u Srbiji u kojem projekat Zelena Srbija ove godine realizuje Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine. U okviru projekta Zelena Srbija već drugu godinu zaredom se u deset gradova i opština organizuje pošumljavanje i obnavljanje ekofonda Srbije kako bismo doprineli očuvanju planete za buduće generacije. Povezivanje državnih institucija, lokalnih samouprava sa najboljim praksama prijateljskih zemalja kroz niz ekoloških aktivnosti projektom dajemo primer i pokazujemo da smo odgovorni prema prirodi koja nas okružuje, rekao je  Slađan Velinov direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije. Za dve godine, projekat je realizovan u 18 gradova Srbije i sigurni smo da će stabla belog jasena oplemeniti svaki od gradova i doprineti zdravijoj i lepšoj životnoj sredini grada Kragujevca.

Projekat je do sada realizovan uz saradnju sa brojnim ambasada u Srbiji, a podršku akciji sadnje drveća u Kragujevcu pružila je Ambasada Malezije. U Srbiju sam došao početkom ove godine i veoma sam srećan što sam danas ovde i što smo dobili mogućnost da budemo deo ovako važnog društveno odgovornog projekta. U vremenima kada celi svet ide ka ekspanziji tehnološkog i razvoja industrije, ne smemo da zapostavimo očuvanje životne sredine jer je bitno kako za nas tako i za generacije koje dolaze. Zato je važno da svi zajedno učestvujemo i podržimo ovakav projekat bilo gde na svetu – poručio je Kairul Tazril Tarmizi, šef misije Malezije u Srbiji. Ove godine, pored Kragujevca projekat je realizovan u Zrenjaninu, Bačkoj  Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima i Požarevcu. Partneri ovogodišnje kampanje su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl i Telenor.

izvor i foto: www.kragujevac.rs

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish