Sednicu je otvorio Predsednik Saveta Milan Stošić. Članovima Saveta prezentovan je dnevni red, isti je usvojen od. strane prisutnih. Sednica se odvijala u smeru dogovora oko aktivnosti obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji se svake godine obeležava ,3. novembra. Predloženo je da tim povodom ,sva udruženja OSI daju svoj doprinos, kako bi se na dostojanstven način obeležio ovaj značajan datum. Prisutnima je saopšteno da je u  toku procedura izmene i dopune odredaba  socijalne politike i socijalnog preduzetništva.

Sednici su prisustvovali dr Gordana Damnjanović,članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove da građanima. Dr Gordana Damnjanović rekla je, da su udruženja ta koja daju imput šta je to potrebno a na Upravi grada je da omogući koliko je to moguće.
Istakla je značaj učešća udruženja OSI na konkursima za projekte i programe i ukazala na značaj praćenja i agilnosti istih,jer samo takvim pristupom,udruženja će biti prepoznata, vidljiva i doprineće još boljem unapređenju uslova i života osoba sa invaliditetom.

tekst i foto:Dušica Jokićićević
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway