U cilju unapređenja ženskog sporta kroz jedinstveni pilot projekat koji će Grad Kragujevac uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije realizovati sledeće godine, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport sastao se sa predstavnicama Instituta za ženski sport Jelenom Pavićević, Jelenom Cvetković i narodnom poslanicom Anom Miljanić sa kojima je razgovarao o budućem partnerstvu.
Saradnja sa Institutom za ženski sport jeste jedan od načina da sport u Kragujevcu podignemo na viši nivo. Predstavljanje pilot projekta za unapređenje 7 sportova Olimpijskom komitetu Srbije izazvao je interesovanje nacionalnih sportskih organizacija a ovde je reč o ženskoj košarci, kaže Stevović, član Gradskog veća. Institut želi da učestvuje u podizanju ženskog sporta, ekipnog i individualnog na mnogo viši nivo. U okviru sedam sportova koje želimo da unapredimo jedinstvenim projektom Grada Kragujevca jeste i ženska košarka kroz koji ćemo u potpunosti da finansiramo rad trenera a kad je reč o pojedinačnom sportu radi se o ženskom džudo majstoru u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, u ovom slučaju, i sa Institutom za ženski sport.
Osnovna ideja osnivača Instituta i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Marine Maljković jeste da se kroz sistem besplatnih škola sportova devojčicama omogući da budu fizički aktivne, da njihov talenat prepoznaju stručnjaci, kaže Jelena Pavićević sa Instituta. Posredstvom Olimpijskog komiteta predlog projekta grada Kragujevca za narednu godinu za besplatan sport za devojčice podudara se sa našim ciljevima i prepoznali smo ga kao deo svog idejnog puta. Pored toga, ideja je i da se Institut razvije u svim gradovima Srbije, a ovaj projekat je pravi način da jedni drugima pomognemo u razvoju ženskog sporta u Kragujevcu, objasnila je Jelena Pavićević, predstavnica Instituta za ženski sport.

izvor i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway