20.9.2021.19 časova O Autizmu, izložbi i Udruženju:
Izložba radova u Domu omladine pod nazivom „Moj svet“ ima za cilj prikazivanje kreativnih potencijala osoba sa autizmom, podizanje svesti građana o autizmu i rušenje predrasuda prema ovoj društveno osetljivoj populaciji. Autizam je složen razvojni poremećaj koje se ispoljava kroz probleme u čulnom opažanju, govoru, mišljenju i razumevanju socijalnih situacija. Zbog toga se ponašanje i odnos sa spoljašnjim svetom razvija drugačije. Različitim i kvalitetnim programima može im se pomoći da razviju svoje socijalne i komunikacione veštine, postanu samostalniji vode ispunjeniji i produktivniji život, i postanu vidljiviji u zajednici.

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom – Kragujevac je neprofitana organizacija. Osnovana je 1994. godine kao podružnica Republičkog udruženja. e. Osnovano je odlukom osnivačke Skupštine.Osnivači su roditelji osoba sa autizmom koji su isključivo zastupljeni u organima rukovođenja. Naša misija je Unapređenje kvaliteta života osoba sa autizmom i njihovih porodica u svim segmentima društvenog, kulturnog i ekonomskog života, razvijanjem što više kvalitetnih usluga kako bi im život bio bolji. Naše Udruženje je članica Saveza Udruženja za pomoć osobama sa auizmom iz Beograda, a Savez je članica međunarodne organizacije Autizam Evrope od aprila 2007. godine.

Važni datumi koje obeležavamo su :
2. april Svetski dan autizma
3. oktobar Evropski dan osoba sa autizmom
Za dane autizma, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom poziva sve ljude dobre volje, da se uključe u kampanju i pomognu nam da proširimo svest o autizmu

izvor i foto:Dom Omladine Kragujevac

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway