Paraolimpijac Dragan Ristić je svom gradu  a i naciji sa olimpijskih igara održanih uTokiju,  doneo dve zlatne medalje u streljaštvu i titulu osvojenog svetskog rekorda.
Tim povodom ,gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i Predrag Stevović,član Gradskog veća za sport, su u zgradi Gradske uprave dočekali ,, zlatnog,, paraolimpijca“ i čestitali na postignutom izuzetnom uspehu. Dragan Ristić je za medije izjavio o utiscima  koje je poneo iz Tokija,da je to njemu treća olimpijada i da je u Tokio krenuo u osvajanje zlata, a što se tiče uslova, smeštaja i  ,organizacije za paraolimpijce, rekao je da su bili na vrhunskom nivou Srećan je što je i vazdušnom i malokalibarskom puškom uspeo da osvoji zlato i  što je postavio svetske rekorde  i nove standarde i tako krunisao četvorogodišnji rad osvojivši dve zlatne medalje.

Na pitanje novinara da li mu se ostvarila želja što se tiče osvojenih medalja, Ristić je izjavio da je srećan što je kompletirao svoju kolekciju  i da tek sada ne pomišlja da se povuče, jer smatra da ima i snage i volje da nastavi dalje. Ova olimpijada mu je bila prekretnica da sada sa manje napetosti i pritiska kreće u  osvajanje titula,  i nastojaće da sa još većim elanom nastupi i na  Olimpijadi u Parizu i time zaokruži ciklus  takmičenja Predrag Stevović je za medije rekao ,da nema većeg uspeha za grad kada neko donese svetsko, i olimpijsko zlato. Ovo je samo pokazatelj da se ulaganja u sport i te kako valorizuju kroz postignute rezultate, i da je ovaj rezultat paraolimpijca Ristića ne samo ponos grada već ponos nacije, ponos Srbije. Zato je sada pred nama ,da obnovimo i više ulažemo u sportsku infrastrukturu, jer samo ukoliko je ona na zavidnom  nivou,neće izostati ni rezultati sportista.

U narednih trideset dana rešiće se rekonstrukcija malog strelišta,,Čika Mata“ u Hali ,,Jezero“ u koje decenijama nije ulagano Zato će se  to strelište, koje postoji preko 146 godina renovirati kako bi se stvorili uslovi za novu regrutni bazu i neke nove šampione. U tim smislu, će grad Kragujevac veću pažnju posvetiti sportu i neće dozvoliti da dobri i kvalitetni sportisti napuštaju grad, samo zbog toga što nemaju uslove da razvijaju svoje sportske potencijale, za kraj,rekao je za medije član  Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

tekst i foto: Dušica Jokićević
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway