Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity iz Beograda i Udruženje građanki FemPlatz iz Pančeva Vas pozivaju da u petak, 10.septembra 2021.godine dođete u  Crveni krst Kragujevac, Ulica Svetozara Markovića 7, u 11:30 časova da propratite događaj koji toga dana realizujemo u Kragujevcu.

Amity i „FemPlatz“ su realizovali istraživanje o položaju i učešću starijih žena u javnom i političkom životu u Srbiji, čiji su ključni nalazi: da starije žene nisu dovoljno informisane o pravima koja imaju;  da u nedovoljnoj meri učestvuju u organizovanim aktivnostima u zajednici, a njihova politička participacija je na veoma niskom nivou; da su starije žene zanemarene u društvu te da njihov doprinos i uloga u domaćinstvima i zajednici nisu dovoljno vidljivi; starije žene u Srbiji su u lošijem položaju u poređenju sa starijim muškarcima, kao i u poređenju sa ženama i muškarcima iz drugih uzrasnih grupa.

Zato ćemo na skupu  raditi upravo sa starijim ženama koje će biti u prilici da više saznaju o značaju rodne ravnopravnosti i biće osnažene da se bore i zastupaju prava starijih osoba, sa posebnim fokusom na prava starijih žena. Razgovaraćemo i o značaju da u većoj meri učestvuju u javnom/društvenom životu i na mestima gde se donose odluke koje ih se tiču.

Na događaju će učestvovati starije žene iz Šumadijskog okruga. Edukatorke su Nadežda Satarić, socijalna radnica i Kosana Beker, pravnica. Ovo je deo aktivnosti iz realizacije Projekta: “Za povećano učeštvovanje starijih žena u javnom i političkom životu”, koga realizuje Amity u partnerstvu sa Udruženjem građanki FemPlatz, a finansira Evropska unija.

izvor:  Crveni krst Kragujevac

foto: http://humanas.rs/2021/03/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish