Danas je u SC ,,Iskra,“ održana konferencija za medije povodom posete  predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zorana Mićovića, koji je došao da obiđe i da podršku učesnicima Paraolimpijskog tima Srbije pred odlazak  u Tokio.

Poseti je prisustvovao  i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport kao i predstavnici Sportsko Privrednog društva ,,Radnički“ iz Kragujevca.

Predrag Stevović , je za medije rekao, da je ponosan što grad Kragujevac ima izvanredne uslove kao što je  SC,,Iskra,“ za pripremu naših sportista, da je grad Kragujevac uvek bio prepoznatljiv kao grad sporta i zbog toga je uvek ulagano u sport i sportiste.

Da ulaganja koja se daju,  valorizuju  se kroz rezultate sportista i da je ponosan što i naš grad ima svog predstavnika  ,paraolimpijca, što je velika čast za sve nas, i da će grad Kragujevac i dalje pružati podršku svim našim sportistima na podjednak način  istakavši značaj ulaganja u paraolimpijski sport i sportiste.

Inače, Kragujevac će u Tokiju predstavljati naš paraolimpijac Dragan Ristić, izvanredan čovek i sportista, koji je uspeo da u jednoj godini postane i evropski i svetski prvak.
Da podsetimo, on je dvostruki i svetski prvak i osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj još 2014.godine, sportista koji je osvojio mnoge prestižne nagrade, višestruki pobednik Svetskog kupa, bolje rečeno, jedan od najuspešnijih strelaca Srbije novijeg doba, čija je želja da u kolekciji trofejnih odličja doda i medalju  sa predstojećih Paraolimpijskih igara u Tokiju koju će kako je za medije rekao pokušati i dati sve od sebe da je osvoji.
Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, je za medije naveo da, uvek kada dođe u SC,,Iskra“ prijatno je iznenađen činjenicom da je centar izvanredno očuvan, bolje rečeno svake godine je još više unapređen i kao takav , po opremljenosti i uslovima koje pruža sportistima ,mogu da nam pozavide mnoge razvijenije zemlje Evrope.
tekst i foto: Dušica Jokićević
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish