Projekat ,,Pravo na ravnopravnost između muškaraca i žena kao ključ društvenog uspeha grada Kragujevca“ koji se realizuje u okviru programa, Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO.

Ovaj Projekat podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom R.Srbije, a sprovodi se u okviru kancelarije Ujedinjenih Nacija za projektne usluge(UNOPS) u partnerstvu sa stalnom konferencijom gradova i opština ((SKGO).

Primarni cilj Projekta je edukacija i bolja informisanost mlade populacije i podizanje svesti na viši nivo o rodnoj ravnopravnosti, o posledicama rodno zasnovanog nasilja  očuvanju i unapređenju zdravlja . Grad Kragujevac, ovaj projekat realizuje kroz institucionalnu saradnju sa Domom zdravlja Kragujevca, Crvenim krstom Kragujevac, Centrom za socijalni rad ,,Solidarnost“ i Centrom za razvoj usluga socijalne zaštite ,, Kneginja Ljubica“ , čiji su predstavnici svojom prisustvom ispred štanda u ,,pešačkoj zoni“dali svoj doprinos.

Inače, Projekat će biti realizovan nizom aktivnosti , počev od Radne grupe obrazovane u lokalnoj samoupravi do završne konferencije projekta i upoznavanja šire javnosti sa projektnim aktivnostima, jačanju rodnih stavova i podizanju svesti kod javnosti o značaju rodne ravnopravnosti.
Promociji Projekta prisustvovala je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, koja je za medije rekla da je Projekat i te kako opravdan kroz sve aktivnosti, da je kroz edukativne radionice za mlade , uzrasta od 10,,- 18 ,godina prošlo preko 750 učesnika.  ,na temu sprečavanja adolescentnih mladalačkih trudnoća kao i teme koja se tiče prepoznavanja , prevenciji i sprečavanju nasilja nad ženama.

tekst i foto: Dušica Jokićević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish