Predstavnici pet udruženja potpisali su danas Ugovore o finansiranju ili sufinansiranju projekata u oblasti zdravstvene zaštite za 2021. godinu koje je podržao grad Kragujevac. Ugovore je u ime Grada potpisala članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.

U oblasti zdravstvene zaštite ove godine je pet udruženja dobilo podršku lokalne samouprave a iz gradskog budžeta je za ove namene opredeljeno 750.000 dinara. Imajući u vidu da je grad Kragujevac već šestu godinu zaredom dobio priznanje za najhumaniju sredinu u oblasti dobrovoljnog davalaštva, podržali smo dva udruženja koja okupljaju dobrovljne davaoce krvi, rekla je dr

Damnjanović. Za organizaciju najvećeg kongresa „Oktobarske zdravstvene dane“ koji okuplja oko 1500 stručnjaka iz zemlje i inostranstva, podršku je dobila Okružna podružnica Srpskog lekarskog društva, kao i organizacija Omladina JAZAS- koja promoviše reproduktivno zdrvlje mladih. Nekoliko godina unazad aktivni učesnik konkursa je i Udruženje osoba sa autizmom, koje je i ove godine dobilo podršku, jer je omogućio socijalnu inkluziju, prevenciju diskriminacije i bolji položaj osoba sa autizmom u našem gradu, objasnila je dr Damnjanović.

 

tekst i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway