Za posebne programe u oblasti sporta za 2021. godinu grad Kragujevac je opredelio 1.270.000,00 dinara. Ugovore o finansiranju/sufinansiranju posebnih programa organizacija/udruženja kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta sredstvima budžeta grada sa predstavnicima 9 sportskih organizacija potpisali su Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i Bojan Ilić, direktor Sportskog privrednog društva Radnički d.o.o. Kragujevac.
Za posebne programe u oblasti sporta, Kragujevac je opredelio 1,2 miliona dinara za pet sportskih organizacija, klubova i četiri sportska kluba koji će dobiti subvencionisane termine za treninge na zatvorenim bazenima SPD Radnički. To je još jedna stvar kojim pokazujemo da ne zaboravljamo i da nam je stalo do amaterskog sporta, podržavamo i negujemo široku plejadu sportskih aktivnosti.
Predsednik ronilačkog kluba Kragujevac kaže da subvencionisano korišćenje termina na zatvorenim bazenima SPD Radnički jesu primarni uslov da bi se bavili ovom vrstom delatnosti. On se zahvalio gradu i SPD Radničkom što su imali sluha, izašli u susret i omogućili da posle kraće pauze ponovo krenu sa intezivnim treninzima. Članovi našeg kluba se takmiče u svim podvodnim disciplinama koji obihvataju slobodno ronjenje, podvodni hokej, streljaštvo, biatlon a nadam se da ćemo uskoro imati i mogućnosti da organizujemo neko od tih takmičenja kako bi naši
sugrađani mogli da dođu i da se uvere koliko su to atraktivni sportovi, rekao je predsednik kluba.
Pored Ronilačkog kluba Kragujevac, termine na zatvorenim bazenima u okviru realizacije posebnog programa sportske organizacije/udruženja za održavanje treninga dobili su SK Pirat, PK Radnički 1969 i Plivačko sportsko udruženje Orka. Za sufinasniranje posebnih programa sredstava su dobili Univerzitetski sportski savez Kragujevca, Nacionalni sportski savez 3X3 basket, Sterljačko streličarsko udruženje Tora, Gimanstičko sporstko udruženje Kraguj i FK Sloboda iz Grbica.

izvor i foto: Press centar www.kragujevac.rs

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway