Posle višemesečnog zastoja zbog problema koje je grad Kragujevac imao sa izvođačem, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji vrtića Bambi jer je u septembru sklopljen ugovor sa novim izvođačem.

Rekonstrukciju ovog vrtića prate veliki problemi od samog početka. Prvi ugovor o rekonstrukciji, Ministarstvo privrede potpisalo je u avgustu 2018. godine, a Grad je bio suinvestitor. U martu ove godine ugovor je raskinut jer se izvođač nije adekvatno odnosio prema svojim ugovornim obavezama. U septembru je zaključen ugovor sa novim izvođačima Stil gradnja i Elkoms sa rokom radova od 90 dana, rekao je Vladimir Dobi, član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima prilikom obilaska radova u vrtiću Bambi.

On objašnjava da prethodni izvođač nije pratio zahteve ugovora u smislu korišćenja kvaliteta materijala definisanih projektom jer smo želeli vrtić za našu decu i bili spremni da platimo najkvalitetnije materijale. Imali smo veliki problem da se taj ugovor raskine i nakon svih proceduralnih prepreka uspeli smo da potpišemo nov. Posle raskida ugovora morali smo da utvrdimo dokle je sa radovima stigao prvi izvođač i kolika je njihova vrednost a potom i utvrdimo vrednost preostalih radova.

Svakodnevno obilazimo radove na rekonstrukciji objekta vrtića Bambi i od novog izvođača očekujemo da ispoštuje sve rokove jer nam je interes da vrtić u novim okolnostima stavimo u službu mališana i njihovih roditelja, poručio je Dobi.

U toku su radovi na klimatizaciji, a privode se kraju i radovi na krečenju prostora kako bi keramičari počeli svoj deo posla, kazao je Dalibor Gardović, šef gradilišta firme Elkoms koji je dodao da će rok za izvođenje radova biti ispoštovan.

Nakon završenih građevinskih radova koji se očekuju do sredine decembra na redu je postavljanje moderne kuhinje u Hasap standardu koja hrani blizu dve hiljade mališana PU Nada Naumović. Vrednost investicije je 120 miliona dinara koji partnerski realizuju Ministarstvo privrede i grad Kragujevac sa po 60 miliona dinara.

U objektu vrtića Bambi u kojoj boravi 120 kragujevačkih mališana, smeštene su i administracije predškolskih ustanova Nada Naumović i Đurđevdan, Fonda za dečiju zaštitu i centralna kuhinja PU Nada Naumović, a očekivanja su da će biti stavljen u funkciju do nove godine.

Za sledeću godinu planirana je rekonstrukcija objekta vrtića Kolibri u čijem sklopu je centralna kuhinja PU Đurđevdan. Po nalogu prosvetne inspekcije biće urađene rampe za prilaz vrtićima Leptirić, Crvenkapa, Lane i Poletarac, najavio je Dobi, član Gradskog veća za čije izvođenje radova su sredstva predviđena rebalansom budžeta. U okviru realizacije projekta javno-privatnog partnerstva planirana je zamena grejne instalacije i uređenje spoljne fasade tri kragujevačka vrtića.

izvor i foto: https://www.kragujevac.rs/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish