EKO minute-gost Dejan Milošević

Gost je bio Dejan Milošević, predsednik UO – Udruženja „Prvi Prvi na skali“ pokretač i osnivač istoimenog portala, dobitnik nagrade za novinarstvo u oblasti zaštite životne sredine, 2015, Nagrade ,,Zeleni list“ i Zlatne plakete za izuzeten doorinos afirmaciji zdravstveno bezbedne hrane i održivom razvoju poljoprivrede i sela Srbije.

U emisiji je sagovornik prestavio „Projekat „Srbija bez GMO“, koji uz podršku grada obuhvata tri predavanja u Skupštinskoj sali Gradske uprave.

Prvo predavanje u okviru pomenutog Projekta „GM sistemi i njihov ekonomski uticaj“ i predavanje „Samodovoljnost u proizvodnji hrane u uslovima globalizacije proizvodnje i potrošnje hrane“, predavač, dov.dr Tatjana Brankov 19.09 2020.

Drugo : 17.10.020.“Srbija bez GMO – prošlost, sadašnjost i budućnost“ predavač, genetičar, prof.dr.Miodrag Dimitrijević. Treće: 21.11.020,,Agroekonomski pokazatelji štetnosti GMO za Srbiju“ predavač, prof.dr Miladin Ševrlić i u mesecu decembru projekcija filma „OMG, GMO“, čija su prava prikazivanja ustupljeni Udruženju „Prvi Prvi na skali“ od strane distributerske kuće „Java films“ iz Francuske i isto u decembru, biće prikazan i video rezime Projekta.

Inače, sagovornik je istakao da kao osnivač portala i bavljenje GMO temom je mnogo davno počeo ,kao roditelj,novinar, jer Srbija je svetski lider u proizvodnji kukuruza i pšenice, iako nismo još u EU i borimo se da nas samo ne prime prime, već vrate u Svetsku trgovinsku organizaciju gde je naša zemlja već bila.
Motiv njegovog zalaganja za ,,Srbiju bez GMO“ je da ostavimo zemlju naših predaka našoj deci bez GMO.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish