Grad Kragujevac i Spomen park „Kragujevački oktobar“ obaveštavaju građane da će jedinstvena antiratna manifestacija „Veliki školski čas“, ove godine zbog svetske pandemije izazvane korona virusom biti održana bez publike.

Imajući u vidu da Velikom školskom času tradicionalno u Šumaricama 21. oktobra prisustvuje veliki broj naših sugrađana, apelujemo da ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije i mera kojima je dozvoljeno okupljanje znatno manjeg broja ljudi, ostanu kod kuće i prate direktan prenos ove manifestacije na RTS-u.

U prisustvu predstavnika grada Kragujevca, manjeg broja zvanica i 20 učenika Prve kragujevačke gimnazije, ansambl Knjaževsko srpskog teatra će 21. oktobra na platou ispred spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u 11.00 sati izvesti dramu „Izrešetane duše“ Venka Andonovskog u režiji Jane Maričić. Kao simbol stradanja nevinih, manifestacija koja nas svake godine podseća na kragujevačku tragediju sa porukom da se nigde i nikada ne ponovi, Veliki školski čas prenosiće Radio televizija Srbije na svom drugom programu.

izvor: Pres centar www.kragujevac.rs

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish