Ucilju sprečavanja širenja infekcije virusa korona, Komunalna inspekcija u koordinaciji sa Odeljenjem komunalne milicije, sanitarnom inspekcijom i službenicima Policijske uprave tokom vikenda kontrolisali su poštovanje protivepidemijskih mera i radnog vremena na teritoriji grada Kragujevca. Kontrolom je obuhvaćeno preko 60 ugostiteljskih objekata. Uočeno je da se ugostitelji uglavnom pridržavaju propisanog radnog vremena do 21 sat u objektima i 23 sata u baštama ugostiteljskih objekata, rekla je za TV Prvu Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka svih aktivnosti vezanih za inspekcijski nadzor u poštovanju protivepidemijskih mera. Tokom kontrole otkriven je i manji broj ugostitelja koji nisu poštovali propisano radno vreme i protivepidemijske mere tako da će za utvrđene nepravilnosti biti podneto šest prekršajnih prijava.

Pored toga, sproveden je i inspekcijski nadzor u vozilima javnog gradskog prevoza putnika. Od 28 vozača jedan nije nosio masku, dok je od 411 putnika na 20 kontrolisanih linija 13 zatečeno bez maske. Kontrola je takođe sprovedena i u taksi prevozu, gde su uočene nepravilnosti u minimalnom broju.

Od 27. juna kada je u Kragujevcu proglašena vanredna situacija, a naročito od 2. septembra kada je nadzor pooštren, podneto je 40 prekršajnih prijava.

Kontrole su, podestila je Gordana Damnjanović pooštrene i u velikim trgovinskim lancima, kao i u salonima svih delatnosti po unapred utvrđenom planu Sekretarijata za komunalno – inspekcijski nadzor, ali i po prijavi građana putem imejla inspektor@kg.org.rs ili putem telefona 034/505800.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish