PROMENE KOJE TREBA ŠTO PRE DA OBAVITE

Potrebno je samo da uložite mali trud u svakodnevne aktivnosti i da se rešite pogrešaka koje su učestale u modernom društvu. Da nije sve stvar srećnih okolnosti i da ne postoje predodređeni ljudi koji mogu i jesu srećni najbolje objašnjava kineski pedagoški sistem Feng sui. Potrebno je samo da uložite mali trud u svakodnevne aktivnosti i da se rešite pogrešaka koje su učestale u modernom društvu.

Donosimo Vam 10 najvećih Feng sui pogrešaka koje možete da napravite i kako da ih se rešite.

1. Imate naviku da držite sprave za vežbanje ili rad u spavaćoj sobi. Spavaća soba bi trebalo da dočara zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vežbanja. Držanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaćoj sobi, čak i TV-a, ubrzo će da pokaže svoj efekat u vidu težeg postizanja relaksacije i uništenja mira i intimne atmosfere. Premestite sve sprave iz vaše spavaće sobe i radite, gledajte TV i vežbajte negde drugde.

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered Stare novine, ćasopisi, razbacane knjige, prljav veš ili hrpe igračaka mogu da vas i te kako sputavaju i fizički i emocionalno. Pospremite svoj dom, barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno, zdravo i poletno.

3. Imate prepunjene, nabacane ormare Ugrađeni ormari, kao i cela soba pretvorena u ormar koliko god bili praktični i lepi imaju svoje kapacitete. Ne pretrpavajte ih, jer biste sami sebe mogli da udaljite od osoba koje bi mogle da vam pomognu i koje su vam naklonjene. Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, rešite se tih stvari ili ih poklonite. Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu, da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu. Držite sve uredno složeno i sortirano.

4. Imate prazne zidove koji deluju beživotno. Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Uzmite dovoljno vremena da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu, nadahnjuju, a možda ste i sami dovoljno kreativni. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novca, poslužite se lepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog printa.

5. Ostavljate poklopac wc šolje otvorenim žene vec godinama glasno ili tiho mrmljaju za ovom problemu. I to sa dobrim razlogom. Wc je slivnik koji doslovce može da ispere blagostanje iz vaseg života. Usvojite naviku da je poklopac od wc daske poklopljen kada šolja nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.

6. Ne perete redovno prozore Ako to ne ćinite redovno, vrlo je verovatno da propuštate puno toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će da prepozna vaše sposobnosti i talenat, pa će vas i podsticati i uvažavati. Kada su prljavi i zamagljeni, te zlatne prilike će jednostavno da vas mimoiđu.

7. Ignorišete škripanje Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima svaki put su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprečiće škripanje ili cviljenje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

8. Retko kuvate. Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu da pate. Ukoliko više kuvate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuvanje, potrudite se barem jednom dnevno da zapalite plamenik na kuvalu, makar samo za caj ili kafu. To generise dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.

9. Čuvate nepotrebne stvari, neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju. Mrzovoljna tetka je baš htela da njen omiljeni smeđi avganistanski tepih, koji miriše na naftalin i u sukobu je sa celokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama. Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslona ili smestili u kutiju na dnu ormara, on je svejedno izvor podsećanja na ne bas prijatnu zajedničku prošlost. Rešite se neželjenih poklona tako da ih poklonite ili prosledite, a vi oslobođeni okova prošlosti, krenite dalje.

10. Ko ima kuću: Retko se služite glavnim ulazom u vaš dom Vaša ulazna vrata su simbol vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata, mogli biste vrlo brzo da izgubite iz vida svoje životne ciljeve. Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite svoj smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti. Neka vam pređe u naviku korišćenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate da idete i okolo.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish