Gradska uprava za društvene delatnosti i poslove sa građanima, u cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, otpočeće sprovođenje sistematske deratizacije (uništavanje pacova i miševa) na teritoriji grada Kragujevca (gradsko, prigradsko i seosko područje) u ponedeljak 19. oktobra 2020.godine u vremenu od 08.00 do 17.00 sati. Akcija će trajati oko 30 radnih dana.
Deratizacijom će biti obuhvaćene sve stambene zgrade, individualna domaćinstva, službene prostorije organa i stručnih službi Grada, zelene površine, kompletna kanalizaciona mreža, divlja nehigijenska naselja, groblja, Gradska deponija „Jovanovac“, divlje deponije, zatim obale reke Lepenice i ostalih reka i potoka na teritoriji svih mesnih zajednica (gradske, prigradske i seoske) i slično.

Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvoljen za upotrebu. Svi preparati će biti postavljeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja. Da bi se sistematska deratizacija uspešno obavila, neophodno je da građani dozvole pristup podrumskim prostorijama i dvorištima, kao i da prethodno uklone otpatke iz podrumskih i tavanskih prostorija.
Sistemsku deratizaciju finansira grad Kragujevac, što znači da je usluga besplatna za građane,

izvor: Pres centar www.kragujevac.rs

foto: https://www.the-scientist.com/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish