U dvorištu Osnovne škole “Milutin i Draginja Todorović“, učenici i član Gradskog veća za zaštitu životne sredine Stefan Nikezić, zasadili su novo stablo. Đaci ove škole dobili su novi zadatak održavanja  školskog dvorišta ali i lekciju o važnosti očuvanja prirode i životne sredine. Aktivnosti u okviru obeležavanja Dečije nedelje  prisustvovao je direktor škole Dragan Pavlović i Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima.

Nove sadnice u dvorištu škole ili na bilo kojoj drugoj javnoj površini gde je moguće ozelenjavanje ukazuje mlađim generacijama ali starijima na to koliko je važno čuvati prirodu i životnu sredinu, kaže Stefan Nikezić, član Gradskog veća. U narednom periodu realizovaćemo novi projekat ozelenjavanja školskih dvorišta u nameri da obezbedimo učenicima da na odmoru ili posle nastave provedu kvalitetno vreme u zelenim ozama dvorišta svojih  škola, najavio je on.

Govoreći o aktivnostima škole planiranim za ovogodišnju Dečiju nedelju, direktor Dragan Pavlović je  rekao da pored ekološkog dana, učenici su crtali i kreirali zaštitne maske koje bi voleli da nose, a dobili su i zadatak osmišljavanja novog pozdrava bez fizičkog kontakta. Aktivnosti su uglavnom vezane aktuelnu epidemiološku situaciju, načinima ponašanja ali i primenjivanju preventivnih mera radi očuvanja i zaštite zdravlja u epidemiji, rekao je direktor Pavlović.

Dečija nedelja, prva nedelja u oktobru obeležava već 70 put i ove godine u drugačijim okolnostima ali sa istim ciljem – dečija prava i položaj deteta u porodicii društvenoj zajednici.

Sve obrazovne ustanove  na teritoriji grada Kragujevca ali i nevladine organizacije uključile su se u obeležavanje ovogodišnje Dečije nedelje a  akcenat svake manifestacije jesu dečija prava i položaj deteta u porodici i društvenoj zajednici. Važno je da pričamo o tome ali isto tako je važno i da govorimo o obavezama roditelja kao i nosilaca javnih funkcija u vaspitanju dece  kako bi nam generacije koje dolaze omogućile sigurnu budućnost i starost, rekao je Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave.

izvor i foto: https://www.kragujevac.rs/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish