U Svečanom salonu zgrade Gradske uprave,održana je Konferencija za novinare,na kojoj je predstavljen Projekat ,,Sbija bez GMO- dva zakona,20 godina“, Udruženja ,, Prvi prvi na skali.,čiju je realizaciju omogućio i podržao   grad Kragujevac.
Konferenciji su prisustvovali: Stefan Nikezić,član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, Dragan Marinković, načelnik Odeljenja za razvoj poljoprivrede i zaštitu životne sredine i Dejan Milošević, predsednik UO Udruženja,, PRVI PRVI NA SKALI“ inače autor Projekta,inicijator i moderator događaja.
Deo Projekta činiće predavanja, na kojima će   Kragujevačkoj javnosti,istaknuti stručnjaci predstavoti svoja dugogodišnja istraživanja, koja se odnose na genetski modifikovane organizme,njihov uticaj kako na poljoprivredu tako i na ekonomiju, a pre svega na zdravlje ljudi.
Stefan Nikezić,član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, istakao je da  grad Kragujevca u značajnoj meri daje podršku i doprinos za realizaciju ovog aktuelnog projekta, kao i to da je Kragujevac jedan od 136 gradova i opština koji su potpisali Deklaraciju iz 2013.godine o zabrani proizvodnje,gajenja i prometa  genetski modifikovanih organizama i GMO proizvoda.
Posebno je naglasio da će grad raditi na širenju svesti kod građana o štetnosti GMO, jer naša zemlja,  ima toliko  prirodnih potencijala , sela i poljoprivrednih gazdinstava koji se bave proizvodnjom zdrave hrane,da ne bismo  uvozili hranu i poljoprivredne proizvode iz drugih zemalja za koje i ne znamo njihov sastav.
Autor projekta ,Dejan Milošević inače inicijator i moderator događaja,izneo je plan aktivnosti i sadržaje koji će se u periodu ,septembar / decembar održati u sklopu Projekta.

Tekst i foto: Dušica Jokićević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish