Utorak, 22. septembar u 2100, Letnja scena SKC Filmska projekcija,

Ljubav na mrežama
režija: Safy Nebou
žanr: drama
trajanje: 101′
proizvodnja: Francuska, Belgija

Mreže! Mreže! Mreže! Društvene mreže su svuda oko nas. Fantastična Žilijet Binoš igra Kler, ženu u srednjim godinama, koja kreira lažni fejsbuk profil i počinje da se predstavlja kao 24-vorogodišnja Klara. Sve u želji da špijunira svog nekoliko godina mlađeg ljubavnika. Zaplet nastaje kada se zaljubi u njegovog najboljeg prijatelja, ali i on u nju, tj Klaru, njen virtualni alter ego. Kler toliko postaje opsednuta ovom “online” vezom da počinje da zanemaruje svoje profesionalne i majčinske dužnosti, i u potpunosti uranja u virtuelni svet. “Ja se nisam osećala kao da imam 24 godine, ja jesam imala 24 godine” izgovara Kler psihološkinji, objašnjavajući da je sve više i više postajala Klara, a sve manje i manje Kler. Sve dok jednog dana njen virtruelni ljubavnik nije više mogao da čeka i poželeo da je upozna.

Ulaz slobodan

 

Sreda, 23. septembar u 1800  Botanička bašta

Zaštita prirode – potreba, obaveza ili dužnost čoveka?
RAZGOVOR NA EKOLOŠKE TEME

Druga tribina u ciklusu koji zajednički organizuju Studentski kulturni centar i Ekološko-istraživačko društvo Mladen Karaman. U prigodnom i nadahnjujućem ambijentu naše botaničke bašte sa publikom će razgovarati upravnica te ustanove Snežana Branković, kao i članovi EID Mladen Karaman Filip Grbović i Filip Vukajlović.

 

 

 

 

Četvrtak, 24. septembar u 2000 Letnja scena SKC

Otvorena proba – Izolacione vežbe

Umesto u junu, završno predstavljanje Dramske sekcije SKC-a u formi otvorene probe, ovoga puta, biće održano u septembru. Otvorena proba je kratka kolaž-forma kojom se prikazuju tehnike i usvojena znanja iz svih sfera pozorišnog života.

Ovoga puta, u skladu sa nastalom situacijom, pred polaznike radionice Akademskog pozorišta SKC-a postavljen je zadatak prikazivanja teatra u uslovima izolacije. Ovogodišnju Otvorenu probu čini grupa vežbi nazvanih „izolacione vezbe”, koje asociraju i na očuvanje fizičkog, ali i mentalnog zdravlja pomoću različitih tehnika prilagođenih za samostalni rad. Kroz kratki performans, polaznici imaju zadatak da glumačkim vežbama izraze svoj

 stav prema novonastaloj situaciji u društvu, da prikažu načine formiranja novog umetničkog izraza, ali i da promisle o budućnosti takozvanog virtuelnog tetra. Takođe, odabir tekstova za tumačenje i pr

ikazivanje povezan je sa temom kuge, pripovedanja u izolaciji i straha od smrti i samoće, te je tako kao tekstulna osnova odabran Bokačov „Dekameron”, upotpunjen citatima iz Pekićevog „Besnila” i Manove „Smrti u Veneciji”. Pored proznih, iskorišćeni su i citati iz poezije sa sličnom tematikom, ali i dečje poezije sa temom higijene i borbe protiv bolesti, čime se i jedna ozbiljna situacija stavlja u kontekst dečje igre.

Otvorena proba je ujedno i idealna prilika za sve zainteresovane, potencijalno nove članove naše Dramske sekcije, da se upoznaju sa radom i atmosferom koju Dramska sekcija SKC-a nosi.

Usled poštovanja propisanih mera, broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani moći će da rezervišu svoje mesto putem telefona +381 60 033-5027.

U slučaju kiše, Otvorena proba biće održana u Kontakt galeriji SKC-a.

ULAZ JE SLOBODAN

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish