Akcija suzbijanja larvi komaraca, poslednja za ovu godinu, prema planu, izvedena je danas u prepodnevnim satima, u priobalju reka i potoka, Šumaričkog jezera i jezera Bubanj.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca biće obavljena u večernjim satima, na zelenim površinama, u parkovima. Od početka godine na teritoriji grada Kragujevca sprovedeno je šest akcija suzbijanja odraslih formi komaraca, čime je zaokružen ovogodišnji plan. Odrađena su i tri larvicidna tretmana, od ukupno pet predviđenih, koje je finansirala lokalna samouprava, a u martu i aprilu naredne godine, biće realizovana još dva.

Današnjom, poslednjom u nizu akcija, ispunjen je ovogodišnji plan suzbijanja odraslih larvi komaraca na teritoriji grada Kragujevca.

Larvicidni tretmani se obavljaju u priobalju i na mestima na kojima se zadržava voda, dok se uništavanje odraslih formi komaraca sprovodi u parkovima i na zelenim površinama.

Tretiranje se sprovodi uređajima sa zemlje, sredstvom koje nije opasno za ljude. Tretman odraslih formi obavlja se tehnikom hladnog zamagljivanja, osim u Šumaricama gde se sprovodi tretman toplim zadimljavanjem zbog specifičnosti terena.

Član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gordana Damnjanović, zadovoljna je efektima ovih akcija. Posao je poveren firmi Ekosan, a ugovor je vredan 985 385 dinara.

I ove godine smo zaista bili efikasni.Mislim da je lokalna samouprava ove godine zajedno sa izvođačem radova i sa nadležnim organima koji sprovode kontrolu i nadzor, uspešno obavila svoj deo posla – kaže Gordana Damnjanović.

U saradnji sa ministarstvom Državne uprave i lokalne samouprave, grad je dobio i dodatne tretmane suzbijanja larvi komaraca.

izvor i foto: https://www.kragujevac.rs/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish