Mi ćemo biti u subotu 21. septembra kod ulaza u Veliki park u Kragujevcu od 10 do 14 časova. Ako ne organizuješ svoju ekipu, biće nam drago da budeš deo naše, poručuju organizatori SBB fondacija, pokret “Let`s do it Serbia” i JKP Šumadija. Reč je o najvećoj građanskoj akciji čišćenja otpada širom sveta koju i ove godine podržava Kragujevac i čitava Srbija.

Organizatori pozivaju sve aktiviste, nevladine organizacije, ekologe i ljubitelje prirode, kao i sve one koji žele da učine nešto pozitivno za našu planetu, da se uključe u akcije čišćenja, kako bi zajedno ukazali svim građanima Srbije na važnost i značaj odgovornog ponašanja prema životnoj sredini.

Niko neće da očisti umesto nas, zato okupi ekipu i prudružite nam se!

Svoje fotografije sa akcije čišćenja pošalji nam na Facebook ili Instagram sbbfondacija ili neprljaj.nemasizgovor, a mi ćemo ih objaviti, jer je važno da svi vide da možemo mnogo, saopštili su organizatori.

Svetski dan čišćenja je program globalne društvene akcije koja se održava već 10 godina širom sveta u cilju podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena, kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu.

Svetski dan čišćenja obeležen je 15. septembra 2018. godine i u toj akciji učestvovalo je 18 miliona ljudi u preko 158 zemalja, kada je sakupljeno preko 88.500 tona otpada.

 

izvor i foto: https://www.kragujevac.rs/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish