U prostorijama SPD ,,Radnički“, SBB Hala Jezero otvorena je danas ambulanta za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju sportista. Otvaranju su prisustvovali Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport i Bratislav Uraković, direktor, SPD ,,Radnički“ Kragujevac. Otvaranje ambulante je od velikog značaja, pre svega, jer je zdravlje sportista od primarnog značaja i  na prvom mestu, a ujedno i za postizanje dobrih rezultata. Da bismo stvorili jedan nov sportski sistem, potrebna nam je i ova ambulanta za  fizikalnu terapiju i rehabilitaciju naših sportista, jer SPD ,,Radnički“ kao jedno od najboljih sportskih društava, nastoji da svojim sportistima obezbedi uslove koje se tiču kontrole njihovog zdravstvenog stanja, koje je i najbitnije ,ali i postizanje dobrih sportskih rezultata na takmičenjima,, ali i za ogroman broj mladih koji počinju da se bave sportom.

Ovo je način da brinemo o njihovom zdravlju, rekao je Bratislav Uraković. Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, je rekao da u zadnje dve godine se promenio pristup sportu i ulaganje u isti  i sportska infrastruktura nam je primat. U opremanje ambulante ,grad je izdvojio,  milion dvesta hiljada dinara. Prvi i osnovni akcenat je ušteda naših sredstava, ušteda sredstava SPD,,Radnički“gde želimo da se u ovoj ambulanti naši sportisti u potpunosti leče. Otvaranjem ove ambulante, doprineće se i uvećanju prihoda SPD,,Radnički“ komercijalizacijom ovog sadržaja u narednom periodu, rekao je Predrag Stevović za medije.

Doktorka koja će raditi u novootvorenoj ambulanti, Milena Milivojević je za medije rekla, da u ovoj ambulanti, sportisti će imati potpunu program fizikalne terapije i rehabilitacije, jer rukovodstvo SPD,,Radnički“ su se potrudili da obezbede najsavremeniji opremu:, kao što je aparat za preso terapiju, zatim multifunkcionalni aparat za elektro terapiju, gde je uključena i horizontalna terapija za analgetsko i stimulativno  dejstvo, gde mogu i akutne povrede da se tretiraju.Tu takođe imamo i laser, magnet, ultrazvuk, zatim rekvizite koji se koriste nakon fizikalne terapije i pripremu i vraćanje sportiste na teren. Tu su uključeni, pored naših fizioterapeuta i kondicioni treneri koji nastavljaju posle nas u oporavak sportista. Sve u svemu, imamo sve što nam treba i imamo i malu fitnes salu koja je namenjena najmlađim sportistima i deci za prevenciju i lečenje deformiteta ,krive kičme ravnih stopala i slično,rekla je dr Milena Milivojević.

tekst i foto: Dušica Jokićević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish