Danas je je u svečanom salonu Gradske uprave, Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije оrganizovala prijem za učenike i njihove nastavnike , škole,, Malac genijalac“ koji su na Međunarodnom takmičenju, u ,,Mentalnoj aritmetici,“ održanom u Zagrebu, osvojili, 2 prva i 3 treća mesta.

Naime, petog juna, organizovano je takmičenje  na Nacionalnom nivou, gde je učestvovalo oko 80 škola iz cele zemlje rekla je nastavnica Jovana Veljović iz škole ,Malac genijalac“. Tu su naša deca kako je rekla,bila uspešna u više kategorija i osvojili su zlatne i srebrne medalje, što im je omogućilo plasman za Međunarodno takmičenje u Zagrebu. Tamo su 19juna učestvovala deca iz 7 država, tako da su i tu  naši mališani bili veoma uspešni   jer su osvojili, dve zlatne i tri bronzane medaljei, a i naša škola je bila jedna od uspešnijih učitavom Regionu, što nam puno znači. Inače naša škola,, Maslac genijalac“ razvija kod dece intelektualni razvoj, razvoj pažnje i opažanja, razvoj  logike i memorije pa se to svakako ogleda kod brzog računanja.

Deca u deliću sekunde koje se mere računaju  brojeve koji se prikazuju na ekranu u vidu sabiranja, oduzimanja a što se tiče pisanog dela, deca tu rešavaju zadatke sa sabiranjem oduzimanjem deljenjem određenih brojeva. Inače školu pohađaju ne samo školska već i predškolska decа, od3-12 godina. Danka Andonovski , članica Gradskog veća za investicije grada Kragujevca, za medije je rekla, da joj čast što je ugostila Male genijalce i da je njihov uspeh još jedan pokazatelj da imamo nadarenu i pametnu decu. Ova deca su pravi primer svojim vršnjacima , da u današnje vreme kompjuterskih igrica i zaokupljenošću internetom i telefonima ,postoji mnogo načina da se kroz igru i zabavu igraju,, i Mentalne aritmetike i tako saznaju koliko mogu i koliko znaju, rekla je Andonovski.
tekst i foto: Dušica Jokićević
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish