Članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr.Gordana Damnjanović, danas je organizovala svečani prijem za Kragujevčanina, Marka Malovića,koji je bio jedan od deset pobednika konkursa,, ONI SU HEROJI,,“Fondacije Ane i Vlade Divac, koji je realizovan i podržan od strane Delegacije Evropske Unije u Srbiji, koji su takođe bili gosti prijema kao i predstavnica SPDR( SPORTSKO PRIVREDNO DRUŠTVO RADNIČKI) Kragujevac.

Inače, konkurs od strane fondacije Divac je započet još 2020.godine  rekla je Gradska većnica i to je prilika da se  ukaže čast ljudima koji su humani ,nesebični kada je u pitanju pomoć onima kojima je potrebna. Marko Malović se zahvalio na prijemu i rekao, da ovu nagradu ne doživljava lično,da smatra da su svi na neki način u  celoj Srbiji doprineli sakupljanju novca   za malu Vanju kao što je to  bilo za Minju i Gavrila. Smatra da bi svaki čovek kao što je i on to učinio u jednom momentu kada  se sklope neke mogućnosti i situacije u kojoj se  on našao , može da doprinese da  se nekom  pomogne, kao što je to bilo u ovom slučaju.

Čast mu je što je ispred  Fondacije Divac i što je uz pomoć iste,  sakupljeno ,2,5 miliona evra za lečenje male Vanje  za koju je čuo da je mnogo bolje i da je započet  terapeutski deo njenog oporavka , što mu je veoma drago , istakao je Malović. Gotovo da nema čoveka koji nije poslao neki,, post,, ,sms poruku,, od početka ove naše borbe sam isticao da ne želim da se ističem u prvi plan ,već da jo to pobeda i solidarnost svih nas.“ Istakao je da  je more ljudi koji su konkurisali sa svojim poduhvatima i pomoći,   a posebno što nije jedini Kragujevčanin koji je nekome pomogao već da u našem gradu  imamo mnogo humanih sugrađana koji su se na različite načine organizovali ne bi li pomogli onda kada je teško.

Zato, još jednom , naglasio je značaj ovih akcija ali ne i  sebe, jer u tom smislu mišljenja je da je to generalno uspeh svih nas a ne pojedinca. Maloviću je u znak zahvalnosti na humanosti, dr.Gordana Damnjanović u ime grada,poklonila knjigu , a od strane predstavnice za marketing SPDR ( Sportsko privredno društvo radnički )godišnju kartu za zatvorene bazene kao znak male pažnje.

Tekst i foto: Dušica Jokićević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish