Treće gradilište u okviru nacionalnog programa Čista Srbija otvoreno je u ulici 19. oktobar u naselju Maršić, gde će u dužini od 1500 metara biti postavljena nova fekalna kanalizacija. Nakon toga, radovi se nastavljaju u ulicama Mladena Milovanovića, Dragiše Mišovića, Miladina Popovića, Čedomira Minderovića, Prizrenskoj i Crnorečkoj ulici. Mnogo je lepo kad vidite započete radove i zadovoljne sugrađane jer se konačno rešavaju istorijski problemi. Praktično će čitav Maršić biti obuhvaćen fekalnom kanalizacijom i nadamo se da ćemo što pre doći u situaciju da potpišemo aneks ugovora i obezbedimo uvođenje kišne kanalizacije u, da tako kažem, najtežim ulicama poput Sonje Marinković, Viške ili Bresničke, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić koji je sa saradnicima obišao gradilište.

Problema ima mnogo i u razgovoru sa meštanima Maršića zamolio sam za malo razumevanja. Nije moguće rešiti ih sve odjednom, jer su u pitanju i problemi koji nisu u nadležnosti grada poput struje ili gasa, ali ćemo posredovati kod nadležnih preduzeća da pomognemo koliko je to moguće. Sve ostale probleme rešavamo u skladu sa dinamikom i stanjem finansijama u gradskoj kasi. Mislim da ćemo upravo u ovom mandatu napraviti ogroman pomak. Kragujevac će konačno moći da kaže da je rešio najveće komunalne probleme, a tu pre svega mislim na fekalnu kanalizaciju koja nedostaje u istom obimu u kome postoji a reč je o 360 km. Rešićemo problem deponije u Jovanovcu koja će biti revitalizovana i otvorena nova u Vitlištu, kao i problem vodosnabdevanja na seoskom području. U ovom trenutku otvoreno je mnogo gradilišta ali ne možemo tako brzo da sustignemo nešto u čemu se kasni 30 godina, poručio je Dašić.

Nakon Maršića, nastavljamo sa radovima u Bresnici, Malim Pčelicama, Kormanu i Stanovu. Dimaniku koju mi diktiramo u okviru projekta Čista Srbija teško može da sustigne bilo koja lokalna samouprava, naglasio je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika. U zavisnosti od vremenskih uslova i dužine mreže, potrebno je između 15 do 20 dana da zvršimo radove u jednoj ulici. Ideja je da otvaramo gradilišta u svakom delu grada sukcesivno. Ovo je ozbiljan i ogroman posao. U ovom momentu je najvažnije da imamo što je moguće više građevinskih ekipa na terenu kako bi do kraja godine završili prvih 42 od ukupno 360 km pripritetne kanalizacione mreže.

Izvor i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish