Udruženje za pomoć osobama sa autizmom uručilo je pakete svojim članovima povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika. Na ovaj način želeli smo da ih iznenadimo i obradujemo, a njihovim porodicama pokažemo da zajednica brine i misli o njima. Osobe sa autizmom vole novogodišnje pakete bez obzira na kom su uzratu. Paketi su podeljeni u nedelju 26. decembra u restoranu Kvart u Kragujevcu. Donator paketa je humanitarna fondacija „ADRA“ Serbija, koja je ove godine ostvarila prvi put saradnju sa našim Udružnjem i donirala 40 novogodišnjih paketa za naše članove osobe sa autizmom iz Kragujevca.

Projekat „Children helping children“ je organizovala Nemačka ADRA. Osnovna ideja projekta je da deca iz Nemačke sama pripreme novogodišnje pakete za decu u stranim zemljama koja su bez roditeljskog staranja, boluju od različitih hroničnih bolesti ili su ekstremno siromašna. Zbog specifičnosti problema iz autističnog spektra porodici je potrebna velika podrška zajednice. Osobe sa autizmom često su nevidljive i veoma često diskriminisane zbog specifičnosti koji nosi sam autizam i zato što veliki broj osoba sa autizmom ne može da brine o sebi. Osobe sa autizmom nisu samostalne i njima je pomoć i podrška potrebna tokom celog života.

Osobama sa autizmom, ovake aktivnosti su značajne. Uključivanjem marginalizovanih grupa u život zajednice kroz različite programe doprineće njihov bolji položaj u društvenoj zajednici. Ukoliko su Vam potrebne detaljnije informacije možete ih dobiti od predsednice Udruženja Danijele Nešović na broj telefona 065/319-22-55

izvor i foto: UDRUŽENJE ZA POMOĆ OSOBAMA SA AUTIZMOM, KRAGUJEVAC

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish