Crveni krst Kragujevac, u saradnji sa Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima UKC Kragujevac, a uz podršku Grada Kragujevca, će u utorak, 21. decembra u periodu od 10 do 16 sati, u hotelu Kragujevac, realizovati VELIKU AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI, u okviru Zimske kampanje prikupljanja krvi sa ciljem da se obezbede dovoljne količine.
Pozivamo sve Kragujevčane da učestvuju u ovoj akciji, jer je prikupljanje krvi u letenjem periodu i usled pandemije, izuzetno težak zadatak i jedino zajedničkim snagama možemo uspešno da odgovorimo na ovaj izazov.

Napominjemo, da se davanjem krvi ne ugrožava zdravlje, davanje krvi je bezbedno za svakog zdravog pojedinca i u vreme korone. Akcija će se realizovati uz poštovanje svih mera zaštite od virusa korona. Za davaoce su obezbeđeni i simbolični pokloni. Osoba koja je preležala virus korona, može dati krv mesec dana nakon preležanog virusa. Ako je osoba primila vakcinu, Pfizer, Sinofarm i Moderna, može odmah dati krv. U slučaju da osoba ima glavobolju, bol u mišićima, drhtavicu, bol u zglobovia, povišenu telesnu temperaturu ili mučninu, treba da sačeka 7 dana od dana vakcinacije.

Ako je osoba primila vakcinu Sputnik V i AstraZeneca, krv može dati nakon 14 dana od dana primanja vakcine. Ako osoba ne zna koju vakcinu je primila, takođe treba da sačeka 14 dana. Nevakcinisane osobe, koje ispunjavaju opšte uslove za dobrovoljno davanje krvi mogu dati krv.

DAJTE KRV. POKLON DIREKTNO IZ SRCA

izvor i foto: Crveni krst Kragujevac

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish