Svečana dodela prestižne književne nagrade „Novica Tadić“ za mlade pesnike biće održana u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, u četvrtak 9. decembara 2021. godine u 12 časova u ulici Rige od Fere 4 u Beogradu. Ovu književnu nagradu, koja nosi ime velikana srpske poezije Novice Tadića, osnovali smo sa namerom da afirmiše nove glasove u srpskoj poeziji, čime je jedinstvena u našoj kulturi.

Nagrada za 2021. godinu pripala je mladim i perspektivnim pesnicima: Velimiru Kneževiću, autoru zbirke Slušni aparat, Tijani Sladoje, autorki zbirke Oderotine i Jeleni Kalajdžiji, autorki zbirke Prljavi snješko na usijanoj haubi. Nagrađenim autorima biće uručeni diploma i plaketa s likom Novice Tadića i ravnopravan novčani iznos, dok će o nagrađenim knjigama govoriti članovi žirija: Srba Ignjatović, predsednik, Mirko Demić, Žarko Milenković, Želidrag Nikčević i Vesna Trijić.

Glumica Vjera Mujović pročitaće najlepše stihove nagrađenih, a dodeli će tradicionalno prisustvovati i gospođa Zorica Tadić, supruga preminulog pesnika u čiju čast se nagrada dodeljuje. Nagrada „Novica Tadić“ dodeljuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

izvor i foto:PR služba Zavod

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish