Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, učenicima III/1 odeljenja OŠ „Đura Jakšić“ poklonio je tri lopte – za košarku, odbojku i fudbal, koje im je obećao po završetku rekonstrukcije sportskih terena u neposrednoj blizini škole.

Kada smo sredili igrališta, otvorene terene i otvorenu teretanu u neposrednoj blizini škole, ova deca su bila na tom terenu i imala veoma skromne zahteve. Jedan od njih je bio da im nabavimo lopte, kazao je  Stevović, koji je u posetu došao na poziv učenika. Ovo su sjajna, posvećena deca, veoma dobri đaci i moramo da im pokažemo da mislimo na njih, da smo tu uz njih i da ćemo raditi i na rekonstrukciji njihove škole u budućnosti.

Jedna od naših želja je da, kao i deca u drugim školama, i oni imaju sve uslove za normalan trening. Rad na obnovi fiskulturne sale bi predstavljao početak i to će sigurno biti jedan od naših prioriteta, jer su njihovi uslovi za trening neadekvatni – nemaju strunjače, mrežu za odbojku i ostalu neophodnu opremu za bavljenje sportskim aktivnostima i njihov pravilan razvoj. Siguran sam, kazao je Stevović, da ćemo naći način da već početkom januara, februara naredne godine tu opremu obezbedimo.

Našim dolaskom smo želeli od dece da čujemo šta misle, šta bi želela da se promeni i da nam ona daju prave upute. Prema rečima Stevovića, učenici III/1 odeljenja su sa njim razgovarali kao odrasli ljudi i istakli su da im je najvažnije da budu dobri đaci. Hvale svoju učiteljicu, vole svoj grad i tu se njihova želja završava.

Grad Kragujevac želi da ulaže u obrazovanje i u osnovne uslove za bavljenje sportom, jer nam je, pored ostalog, važna regrutna baza za sve sportove, zaključio je Stevović.

Jedna od tema o kojoj su razgovarali sa članom Gradskog veća za sport, bila je i sedam besplatnih sportova kojima će u sledećoj godini deca imati pristup i čemu se mnogo raduju.

izvor i foto:https://www.kragujevac.rs/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish