Polaganjem venaca kraj spomenika Uspenje u Kragujevcu, Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca obeležilo je svoju slavu Mitrovdan. Vence su pored porodica poginulih boraca, položile delegacije udruženja ratnih vojnih invalida Kragujevca, Priboja i Srbije. U ime grada venac je položila dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Grad Kragujevac, Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu posebnu brigu vodi o borcima i udruženjima boraca. Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca je aktivno udruženje i svaka njihova aktivnost je jedna od obaveza Kragujevca kao slobodarskog grada da je podrži i ukaže značaj i poštovanje za to što čuvaju sećanje na njihove drugove i stradale ratnike u ratu devedesetih godina ali istovremeno i oda počast njihovim senima, rekala je dr Damnjanović, članica Gradskog veća.

Nakon polaganja venaca u prostorijama  Udruženja rezan je kolač, a Milan Andrić, predsednik IO Udruženja kaže da je u dogovoru sa ostalim udruženjima ratnika i ratnih vojnih invalida Mitrovdan izabran za slavu još 1994. godine, jer po narodnom predanju smatra se danom kada se ratnici rastaju a inače je zaštitinik grada Soluna, rekao je Andrić i svim učesnicima ratova devedesetih čestitao slavu i poželeo da slave još mnogo godina u miru i blagostanju.

oyvor i foto: https://www.kragujevac.rs/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish