Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, organizovao je prijem za učenike OŠ „Natalija Nana Nedeljković“, učesnike nedavno održanog, Međunarodnog školskog takmičenja „Školarijada“, koji su osvojili drugo mesto u diciplini štafeta 4 x100 metara i trka na 200 metara. Takmičenje je okupilo učenike i učenice do 15 godina iz celog sveta, koji su se takmičili u 14 sportskih disciplina. Prijemu u zgradi Grada prisustvovali su i direktorka škole, Dragana Mijović i profesori fizičke kulture, Mikica i Miloš Cmiljanić.

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje čestitao je učenicima koji su uspeli da iskažu svoj talenat za sport na međunarodnom takmičenju, u jakoj konkurenciji, iako u školi iz koje dolaze nemaju adekvatne uslove za treniranje. Škola u Grošnici nema fiskulturnu salu, zbog čega učenici ne treniraju tokom zimskih meseci. U ovoj školi, trenutno je u toku rešavanje problema grejanja, odnosno prelazak na grejanje na gas. Nakon toga, kada se steknu uslovi, rešavaće se problem fiskulturne sale u školi.

Učešće na ovom takmičenju je uzelo blizu 2000 učesnika, a naša škola je, pobedom na državnom prvenstvu izvojevala plasman da predstavlja državu Srbiju i ostvarila neverovatan uspeh. Učenici nisu predstavljali samo školu, već i grad i državu. Na takmičenju su osvojili drugo mesto u štafeti 4×100, a naš učenik Dušan Danić osvojio je drugo mesto u trci na 200m. Uslovi za treniranje u školi nisu sjajni, ne posedujemo fiskulturnu salu, ali to ne treba da baci senku, na ovaj, neverovatan uspeh naših učenika. Ono što pravi razliku je nastavni kadar koji mi imamo, i želja da potencijal koji prepozna kod učenika, nastavi da neguje i razvija. Upravo je to rezultiralo ovakvim uspehom naše škole na međunarodnom takmičenju – kaže Dragana Mijović, direktorka OŠ „Natalija Nana Nedeljković“.

Mikica Cmiljanić, profesor fizičke kulture kaže da bez obzira što škola nema fiskulturnu salu, stvoreni su dobri uslovi za treniranje u dvorištu škole.Deca imaju na raspolaganju otvorene terene za rukomet, košarku, fudbal, atletsku stazu, jamu za skok u dalj, sunđer za skok u vis, a pre svega veliku ljubav prema sportu.

izvor i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish