Dragi prijatelju,

Milijana je teško bolesna, desni bubreg joj se potpuno otkazao, a levi je teško inficiran, ne može da priča niti da hoda samostalno. O Milijani se brine njena stara baka Leposova, kako ona ne može da hoda, priča niti da guta čvrstu hranu. Baka Leposava joj menja kateter na svakih pola sata, pasira i sprema jedinu hranu koju Milijana može da jede (plazmu i zlatni pek, supu), menja pelene i radi sve što može za nju.

Porodica živi od socijalne pomoći: Leposava ne prima ni penziju, već se prijavljuje za jednokratnu pomoć zbog svih troškova lečenja, koju joj nekad odobre, a nekad ne. Žive na planini, u zaseoku Durak, 40km od Kladova, gde živi mali broj domaćinstva, i malo čega ima. Žive u kući od blata, staroj 100 godina, gde nemaju ni kupatilo, ni veš mašinu. Leposava svakog meseca ide u Kladovo po katetere, gaze, sterilne rukavice i ostalu medicinsku opremu koju mora da kupi Milijani, ali da bi dobila ovo bez čega Milijana ne može da živi mora unapred da uplati novac apoteci, što nije uvek u mogućnosti da uradi. Nije se mnogo promenilo za dve godine od naše poslednje posete.

Život nije imao milosti prema ovoj devojčici, njena jedina nada smo mi i vi, nemojmo da je razočaramo, donirajte, promenite joj život.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish