Kineska Narodna provincija Đangsu organizovala je Međunarodni likovni konkurs za mlade 2020. godine, na kojem su učestvovali i đaci Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“. Za sedmoro učenika, nastavnika i direktora ove kragujevačke škole, član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić priredio je prijem i tom prilikom uručio sertifikate za kreativnost i imaginaciju i poklone koji su za njih stigli iz Kine, iz partnerskog grada Vušija. Grad Kragujevac gaji prijateljske odnose sa mnogim državama i gradovima. Prošle godine u ovo vreme stigao nam je poziv iz Kine da se naši osnovci uključe u Međunarodni likovni konkurs na temu „Život je lep“.

Poziv za učešće uputili smo školama, a direktor i nastavno osoblje Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“ uspeli su da animiraju svoje đake kako bi učestvovali na konkursu. Ovaj prijem smo organizovali da bismo istakli njihov uspeh, uvažili njihov rad i pokazali celoj Srbiji da imamo talentovanu decu koja van okvira naše zemlje ostvaruju zapažene rezulate, kazao je Dušan Aleksić. Radovi na temu „Život je lep“ uglavnom su sadržali motive i viziju života posle pandemije, koji su prema rečima nastavnika likovnog Đorđa Slavkovića bili optimistični i puni boja uz eksperimentisanje različitim tehnikama.

Vrednost jedne škole meri se i po postignućima i rezultatima učenika u slobodnim i vannastavnim aktivnostima, kazao je Dragan Pavlović, direktor Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“, istakavši da je likovna sekcija jedna od onih koja u renoviranom kabinetu vizuelnih umetnosti odlično radi u školi. Trudimo se da iz brojnosti svake generacije izvedemo talente i ponudimo im učešće na konkursima, čime želimo da ih afirmišemo na polju umetnosti, kazao je Pavlović. U cilju promocije prijateljske razmene, gradu Kragujevcu će i ove godine biti upućen poziv za „Međunarodni likovni konkurs Đangsu 2021“ čija je tema „Svet u tvom srcu“.

izvor i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish