Povodom početka nove školske godine, član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić obišao je i Školu sa domom za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu u kojoj ove godine osnovno obrazovanje stiče 51, srednje 43 đaka dok u vrtić ide sedmoro mališana.
Škola sa tradicijom dužom od 70 godina, svoj razvoj prilagođavala je potrebama dece i zajednice, tako da, danas opremljena senzornom i svetlosnom sobom, inkluzivnim igralištem, didaktičkim i ostalim sredstvima i pomagalima za rad, u kojoj se ne školuju samo deca oštećenog sluha već i deca sa smetnjama u razvoju predstavlja modernu vaspitno obrazovnu instituciju.

U domu koji se prostire na 400 kvadrata trenutno boravi 36 učenika, a njihov rast i vaspitno – obrazovni napredak svakodnevno prati 60 zaposlenih.
Nakon posete Školi sa domom za učenike oštećenog sluha mogu samo da čestitam direktoru Mladenu Šurlanu i zaposlenima na posvećenosti u radu i brzi za decu i školu. Uslovi za obrazovanje dece koja imaju različite smetnje u razvoju su i više nego zadovoljavajući, menadžment škole je preduzimljiv, a zaposleni su divni i humani ljudi. Sve pohvale. Lokalna samouprava vam stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške, poručio je Dušan Aleksić.

izvor i foto: Gradska uprava za poslove organa grada

Sekretarijat za komunikaciju i poslove protokola Odeljenje za komunikaciju

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish