Srećan polazak u školu kragujevačkim učenicima poželeo je član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić, koji je ovim povodom prisustvovao intoniranju himne „Bože pravde“ u TUŠ „Toza Dragović“.
Novu školsku godinu dočekali smo spremni, istakao je Aleksić. Škole su snabdevene svim sredstvima za borbu protiv širenja virusa Covid-19 i prilagodili smo red vožnje javnog gradskog prevoza potrebama đaka.
Tokom ove godine predviđeno je da se obavi mnogo radova na objektima u seoskim i gradskim sredinama, a obilaskom škola uverili smo se da se oni obavljaju planiranom dinamikom, kazao je Aleksić. Predviđeno je da prvog septembra budu završeni radovi na sanaciji toaleta u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“, što je i urađeno, a vrednost radova iznosi šest miliona dinara. Pored radova u matičnoj školi, radi se i u izdvojenim odeljenjima – u Sabanti, gde je promenjena kompletna stolarija i uvedeno grejanje, dok je u školi u Velikim Pčelicama sanirana staza ka školi. U toku su, najavio je Aleksić, pripreme prostorija za mešovitu predškolsku grupu.
Prvi nastavni dan školske 2021/22. godine član Gradskog veća za obrazovanje, iskoristio je da, pored jedne srednje i osnovne škole poseti i dva vrtića predškolskih ustanova „Đurđevdan“ i „Nada Naumović“, gde je razgovarao o sanaciji krovova i drugim radovima koje je potrebno preduzeti radi poboljšanja uslova za boravak dece.

izvor i foto: Grad Kragujevac Odeljenje za informativne poslove

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish