Najmlađi stanovnici naselja Veliko Polje od danas imaju svoje mesto za bezbrižnu igru, zabavu i rekreaciju u novoizgrađenom igralištu. Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović predao im je na upotrebu igralište u skladu sa standardima bezbednosti, setifikovanom podlogom i modernim mobilijarom. Izvođač radova je preduzeće Šumadija d.o.o a ukupna vrednost je 1,3 miliona dinara.

Kontinuiranim radom i sređivanjem ili rekonstrukcijom igrališta za najmlađe ili otvorenih terena za male sportove, grad Kragujevac pokazuje da drži reč i posvećeno radi na tome da u svakom gradskom i prigradskom naselju stvorimo uslove za zdraviji i kvalitetniji život, kaže Stevović, član Gradskog veća. Želimo da pokažemo da nam je do toga stalo i želimo da ulažemo kvalitetno, na pravi način i transparentno a za dobrobit svih Kragujevčana. Za ovo igralište uloženo 1,3 miliona dinara, ograđeno je a na savremenoj sertifikovanoj podlozi za igrališta postavljene su klackalice, ljuljaška, tobogan, vrteška, klupa. Mobilijar je urađen baš kako treba, preduzeće Šumadija uradilo je u skladu sa svim pravilnicima i standardima koje grad Kragujevac pred njih postavlja. U planu je da nastavimo sa rekonstrukcijom ili izgradnjom novih igrališta, kazao je on i najavio otvaranje igrališta u Bagremaru, a zatim rekonstrukciju dečijeg igrališta u tom naselju i u naselju Šumarice.

Direktorka Šumadija d.o.o., Jasmina Mihajlović kaže da preduzeće uspeva da realizuje sve poslove i da je u planu da tako nastave, ali je skrenula pažnju na čuvanje postavljenog mobilijara naročito od strane mladih koji svoje slobodno vreme provode u dečijim igralištima. Apelujem da se ne lome i urušavaju sprave koje postavljamo jer će svima više koristiti ako su neoštećene i bezbedne za našu decu, kazala je direktorka Šumadija d.o.o.

rema rečima Stevovića, Komisija za dodelu sredstava grada opredelila je novac za postavljanje veštačke stene što će biti realizovano u saradnji sa PK Gora. Ovim ćemo obogatiti sportsku turističku ponudu, a u planu je da sa ovim klubom sledeće godine radimo na označavanju planinarskih puteva i staza. Verujem da je to pravi put za razvijanje sportskog turizma u Kragujevcu. Kragujevac je četvrti grad po veličini u Srbiji a to pored ostalog podrazumeva da ima bogatu ponudu sportskih atraktivnih sadržaja kao što je karting staza, borilačka sala u Velikom parku, stadion Čika Dača, savremeno sređene otvorene bazene i zatvoreni bazen.

izvor i foto: Gradska uprava za poslove organa grada – Press centar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway