Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade i ove godine organizuju „Leto u gradu za decu i mlade 2021“. Program se sastoji iz niza aktivnosti: sportskih, edukativnih, kulturnih i kreativnih. Za najmlađe sugrađane kao i prethodnih godina, partneri Kancelarije organizovaće škole košarke, vaterpola, rukometa, odbojke, školice sporta. Tokom leta održavaće se radionice za učenje stranih jezika (španski, italijanski), književno čitalačke radionice „Čitam dakle postojim“, vodičke ture i posete muzejima, izložbama, obeležavanje Dana mladih, kretivne radionice slikarstva.
PK Foka, ovog leta svoj program i aktivnosti usmerio je na decu iz hraniteljskih porodica. SPD Radnički je obezbedio besplatne termine na zatvorenom bazenu za srednjoškolce i studente uz đačke knjižice odnosno indeks, utorkom i četvrtkom od 13 do 14 časova, od 1. jula do kraja avgusta.

Tokom leta pružićemo podršku realizaciji KUB –a, Kragujevačkog uličnog bioskopa u organizaciji udruženja Forma, filmskoj radionici FRKA Kragujevac, kao i Kragujevačkom kulturnom letu gde ćemo tokom jula i avgusta organizovati kulturno – umetnički program u saradnji sa udruženjima. Uz sve to podrška bioskopa Cineplexx kao i do sada, poručuju iz Kancelarije za mlade.
Prijave za sportske aktivnosti su onlajn, putem linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1aBcGZaxQxO4uGzmwo0YwbrjmYB5FCdOlchrA8nl_KD06Zg/viewform i otvorene su do 08. jula do 10 časova a sve sportske aktivnosti počinju od 12. jula i trajaće do kraja avgusta. Prijave za radionice za učenje stranih jezika, posete muzejima, kreativne radionice biće objavljene naknadno, na sajtu Kancelarije za mlade.

Partneri i podrška realizaciji progorama su: SPD Radnički, Gradska – turistička organizacija Kragujevac, Narodni muzej Kragujevac, PK Foka, SK Foka, Cineplexx, udruženje Forma, Vibe, Dečiji kulturno razvojni centar „Supermama“, udruženje srpsko – izraelskog prijateljstva „Ahava“, Omladina Jazas-a Kragujevac, Bips – Business innovation programs.
Nadamo se da ćemo i ovo leto učiniti zanimljivim i kreativnim deci i mladima.

Za sve dodatne informacije obratiti se Kancelariji za mlade u Ulici Rudnička 7a/ 5 (ulaz iz Bulevara kraljice Marije), telefon 034/335 467.

izvor i foto:Gradska uprava za poslove organa grada -Press centar

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
EnglishGermanFrenchNorway