EKO minute-gost Dejan Milošević

Gost je bio Dejan Milošević, predsednik UO – Udruženja “Prvi Prvi na skali” pokretač i osnivač istoimenog portala, dobitnik nagrade za novinarstvo u oblasti zaštite životne sredine, 2015, Nagrade ,,Zeleni list” i Zlatne plakete za izuzeten doorinos afirmaciji zdravstveno bezbedne hrane i održivom razvoju poljoprivrede i sela Srbije.

U emisiji je sagovornik prestavio “Projekat “Srbija bez GMO”, koji uz podršku grada obuhvata tri predavanja u Skupštinskoj sali Gradske uprave.

Prvo predavanje u okviru pomenutog Projekta “GM sistemi i njihov ekonomski uticaj” i predavanje “Samodovoljnost u proizvodnji hrane u uslovima globalizacije proizvodnje i potrošnje hrane”, predavač, dov.dr Tatjana Brankov 19.09 2020.

Drugo : 17.10.020.”Srbija bez GMO – prošlost, sadašnjost i budućnost” predavač, genetičar, prof.dr.Miodrag Dimitrijević. Treće: 21.11.020,,Agroekonomski pokazatelji štetnosti GMO za Srbiju” predavač, prof.dr Miladin Ševrlić i u mesecu decembru projekcija filma “OMG, GMO”, čija su prava prikazivanja ustupljeni Udruženju “Prvi Prvi na skali” od strane distributerske kuće “Java films” iz Francuske i isto u decembru, biće prikazan i video rezime Projekta.

Inače, sagovornik je istakao da kao osnivač portala i bavljenje GMO temom je mnogo davno počeo ,kao roditelj,novinar, jer Srbija je svetski lider u proizvodnji kukuruza i pšenice, iako nismo još u EU i borimo se da nas samo ne prime prime, već vrate u Svetsku trgovinsku organizaciju gde je naša zemlja već bila.
Motiv njegovog zalaganja za ,,Srbiju bez GMO” je da ostavimo zemlju naših predaka našoj deci bez GMO.

NorwayFrenchGermanEnglish