Prvi humanitarni bazar za lečenje dece koja se bore protiv teških bolesti, organizovan je kod Duhovnog centra u Kraljevu, a organizatori su dali sve od sebe da to za sve prisutne bude jedan radostan dan

“Daroteka Keno”, picerija “Zeleni Zub”, “Cica maca – torte i kolači”, “Indira Kolači”, samo su neki od učesnika Humanitarnog bazara za pomoć deci koja se leče od teških bolesti. Uz njih, humani sugrađani koji su svoje donacije dali u vidu igračaka, nakita, knjiga, Sandra koja je animirala decu i Atelje Krug zahvaljujući kojem su deca uživala u iscrtanim licima.  Prikupljeno je 129.700 dinara. Moglo je više, priznaju i organizatori, jer ima manjih  gradova u kojima je na ovakvim bazarima prikupljeno i četiri puta više novca, ali – jedna lepa ideja je realizovana, a posle nje treba očekivati da će svaka ovakva akcija biti još uspešnija.

Humanitarni bazari širom Srbije organizuju se za pomoć jednogodišnjoj devojčici Minji Matić kojoj je novac (2,4 miliona dolara) hitno potreban za lečenje u Americi. U Kraljevu je pomoć namenjena i mališanima iz našeg grada kojima su takođe potrebna sredstva za ozdravljenje. Za neku od dece, pomoć koja im je potrebna prikuplja se i preko Fondacije Aleksandar Šapić: Saša Obrenovic, Todor Glisic, Andrija Radovic, Una Bihorac…

Na prodajnim štandovima su bile izložene razne rukotvorine, ali i  knjige, slatkiši i slane grickalice, sokići za posluženje. Organizatori i inicijatori bili  su naši sugradjani, roditelji koji su se potrudili da se bazar održi i u Kraljevu, a prisutni su ubacivali novac u kutiju za priloge.

Jovana Obrenović, mama devojčice Saše Obrenovićna Fejbuku se zahvalila svima:

– Hvala ljudima koji su organizovali sve ovo, pokidali svoje zivce, gubili strpljenje, ali ipak izgurali do kraja! Hvala im jer osim empatije prema nama, prema porodicama, koje se bore za zdravlje dece, nisu imali nikakavu obavezu!!! Hvala Vam sto se borite da probudite ljudskost i ljubav medju ljudima! Nije vam bilo lako. Divni ste, fantastični! Priredili ste nam ogromnu zabavu, deca su oduševljena, prepuna utisaka a to je i najvažnije,SREĆA, njihova sreća! Hvala ljudima koji su donirali, što su prepoznali da je svaki doprinos važan, bitan u svakom smislu!

Zato što svaka pomoć jeste važna, nadamo se da će sledeći bazar ove vrste sigurno biti još uspešniji!

izvor : http://www.krug.rs/

fotografije: Saša Đurđević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish