Uokviru Dečije nedelje obeležen je dan posvećen inkluziji. Posetom člana Gradskog veća Stefana Nikezića i načelnika Gradske uprave Nikole Ribarića Školi sa domom za učenike oštećenog sluha, u razgovoru sa direktorom škole Mladenom Šurlanom i njegovim stručnim saradnicima, predstavnici grada upoznali su se sa kapacitetom škole i kako škola funcioniše u uslovima vanredne situacije s obzirom na to da pored predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog programa u okviru škole postoji dom i Servisni centar za pružanje dodatne podrške deci sa razvojnim problemima.

Ambijent školskog dvorišta kao i unutrašnje prostorije škole prilagođeni su za rad sa decom koja imaju neku vrstu invaliditeta. Veoma složena i specifična ustanova u kojoj je ceo kadar na čelu sa direktorom škole potrudio da bude funkcionalan za obrazovanje, osposobljavanje i pripremu dece i mladih sa smetnjama u razvoju, za njihovu dalju integraciju u društvenu zajednicu. Grad Kragujevac je i do sad pružao podršku funkcionisanju škole a u narednom periodu nastavićemo još čvršću i intenzivniju saradnju i podršku, rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine.

Govoreći o načinu obeležavanja dečije nedelje u ovoj godini, Mladen Šurlan, direktor Škole je rekao da bez obzira na okolnosti i vanrednu situaciju, nisu želeli da protekne bez ikakvih aktivnosti pa su izabrali najbezbednije.

U skladu sa preporukama i propisanim merama Dečiju nedelju ove godine Škola obeležavama na malo drugačiji način. Deca sa svojim vaspitačima svaki dan obilaze kulturno-istorijske znamenitosti grada, upoznaju svoj grad na malo drugačiji način i istovemeno uče i saznaju nešto novo. Pored toga, organizovali smo i obilazak okoline grada a danas naši učenici se upoznaju sa lepotama Rudnika, rekao je direktor Škole.

izvor: https://www.kragujevac.rs/

foto: https://www.kragujevac.rs/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish